НОВИНИ

ДПС поиска оставка на кабинета и предсрочни избори

Оставка на правителството и предсрочни избори поиска Националният съвет на ДПС заради политическата криза и пълния, според партията, блокаж на управлението. Според ДПС участието на националистите в управлението ерозира държавността и генерира кризи, като поставя страната в риск. Но основната отговорност за това, смятат от движението, носи ГЕРБ заради липсата на управленска визия, на реформи и отдалечаване от хората и техните проблеми.

Светлозара Казасян
от Светлозара Казасян
18:46, 26.10.2018
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Мустафа Карадайъ повтори тезата си, че ДПС е против философията "Стани да седна" и изходът от кризата не е в смяната на персоните, ако всичко продължи по същия начин. Изходът според него е алтернативна форма на управление и призова за отговорни и бързи действия.

Мустафа Карадайъ - председател на ДПС: Скоро всички български граждани ще поискат промяна. Промяната е неизбежна. Всяка забава ще доведе до още по-тежки последици и всички ние ще платим много висока цена. Призоваваме всички национално отговорни партии, всички институции, всички държавни органи и институции да предприемем необходимите действия, да запазим мира, да защитим демокрацията и да гарантираме правата и свободите на всички български граждани.

Лидерът на ДПС отказа да посочи какви са действията, които трябва, според него, да бъдат предприети.

Мустафа Карадайъ: Не мисля, че предварително трябва да обявим различните форми на тактически действия, които ще предприемем, но те ще бъдат видими и за онези, които година и половина не искаха дори да ни чуят.

Карадайъ държеше да уточни, че средствата, с които трябва да се предизвика промяна, ще бъдат демократични и не изключи от тях напускането на парламента.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Икономист: Затъването ни в блатото на европейската бедност продължа
Икономист: Затъването ни в блатото на европейската бедност продължа
Откриха златни и сребърни монети на дъното на Дунав край Будапеща
Откриха златни и сребърни монети на дъното на Дунав край Будапеща