НОВИНИ

ДПС се събира по Коледа след критиките на Доган към Местан

ДПС се събира утре, за да обсъди ситуацията в партията, след като вчера официално бяха разпространени критики на Ахмед Доган към Лютви Местан. Това научи неофициално "По света и у нас". Очаква се да присъства и почетният лидер Доган. Вчера пресцентърът на ДПС разпространи реч, в която на 17-ти декември пред партийния актив Доган критикува Лютви Местан и коментира партията.

bnt avatar logo
от БНТ
18:58, 23.12.2015
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

ДПС не може да се създаде отново. ДПС трябва да се поднови, но не може да се подмени. Дори с подкрепата на съседни държави, казва Ахмед Доган, и настоява да се анализира потенциалния конфликт между Русия и Турция, да не се прибързва с оценки, когато Пентагона и НАТО нямат позиции.

Цялата реч на Ахмед Доган.

Доган определя като гаф декларацията, която Местан прочете от парламентарната трибуна по повод сваления от Турция руски военен самолет.

"Българинът е чувствителен на тази тема, напомня почетният лидер и риторично пита "Ами ако пламне пожар, какво правим?!"

По думите му ние сме в периметъра на потенциални военни действия и той не желае нито България, нито електоратът на ДПС да се превърне в разменна монета.

Той напомня, че времето, в което живеем е сложно, че всички страни са заинтересовани от етносите в съседните държави, а Балканите са мозайка от етно-религиозни малцинства. Според Доган в такава ситуация всеки търси пета или шеста колона. Подобна игра е политическо бедствие, казва Доган.

В централата на ДПС днес беше привидно спокойно. След публикуването й, речта предизвика вълна от слухове и коментари какво се случва в движението и ще има ли последствия за курса на партията и нейното ръководство. Появиха се публикации, че Лютви Местан днес е в турското посолство.

Официална информация липсва.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Българската участничка в Мис Вселена подкрепи фаворитката след гафа
Българската участничка в Мис Вселена подкрепи фаворитката след гафа
Гърция позволи съжителство за еднополови двойки
Гърция позволи съжителство за еднополови двойки