НОВИНИ

ДПС: Ще подкрепим вота на недоверие

От вчерашното заседание на Централното оперативно бюро и на парламентарната група имаме решение да подкрепим внесения вот на недоверие по темата „сигурност". Това заяви заместник-председателят на парламентарната група на ДПС Йордан Цонев, съобщи БГНЕС.

дпс подкрепим вота недоверие
bnt avatar logo
от БНТ
13:54, 20.06.2018
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

Мотивите на вота бяха депозирани в парламента от групата на БСП днес, но от партията обявиха, че на този етап не са водили никакви разговори за подкрепа от други политически сили.

Йордан Цонев припомни, че избраната тема на вота е същата, която от ДПС са предложили за гласуваното недоверие към правителството през януари.

„Тогава имахме три кръга преговори за темата. Те не се съгласиха темата тогава да е провалът в сектор „сигурност". Имахме своите аргументи и времето показа, че сме били прави това да е тема“, подчерта Цонев.

Депутатът коментира, че ДПС има разширено тълкуване по темата и упрекна управляващите в това, че „участието на националисти във властта подкопава националната сигурност“.

За подкрепата за вота срещу правителството, Цонев подчерта още един аргумент. „От първия ден сме против него и коалицията. Позицията ни е принципна и последователна, няма да се отметнем от нея“, каза депутатът.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Социалната пенсия за старост става 125,58 лв. от 1 юли
Социалната пенсия за старост става 125,58 лв. от 1 юли
Ева Лонгория стана майка за първи път
Ева Лонгория стана майка за първи път