НОВИНИ

ДПС ще води политика на демонтаж на коалицията с националистическите партии

Централният съвет на ДПС задължава Централното оперативно бюро /ЦОБ/, областните и общинските съвети, всички структури на партията, народните представители, евродепутатите и представителите на движението в местната власт да водят политика на демонтаж на коалицията с националистическите партии. Това решение е взел на днешното си заседание съветът, съобщи на пресконференция председателят на ДПС Мустафа Карадайъ.

bnt avatar logo
от БТА
14:57, 03.11.2017
Чете се за: 00:57 мин.
У нас
дпс води политика демонтаж коалицията националистическите партии

За осъществяване на този "демонтаж" представителите на ДПС ще използват всички позволени демократични, политически и парламентарни средства, включително и вотове на недоверие към правителството.

"Участието на националистите във властта е шамар върху демократичното лице на България, минира европейското бъдеще и е заплаха за стабилността на страната. Езикът на омразата, омразата в действие и агресията са на власт", заяви Карадайъ. По думите му ГЕРБ подражава на националистите. Загробването на ГЕРБ не е наш проблем, но тяхната политика и поведение загробват държавата, посочи той. Според него демокрацията и стабилността в страната са под заплаха и това изисква спешни действия. Време е за решителни действия за изваждането на националистите и на всички, които са с тях, от властта, подчерта Карадайъ.

Карадайъ уточни, че следващата седмица ще водят разговори с БСП за евентуален вот на недоверие към правителството. За нас не стои въпроса за сближаване с кой да е, ситуацията в страната е тревожна и трябва да преодолеем този проблем, за да вървим напред като държава, коментира той. Преформатирането на властта е неизбежно, дали чрез предсрочни избори или по друг начин, то е задължително, каза още Карадайъ. По думите му европредседателството не може да е алиби за коя да е власт, още по-малко за власт с участието на националисти.

Централният съвет на ДПС е решил още ръководството и съответните представители на движението да поставят в дневния ред на годишното заседание на АЛДЕ през 2018 г. следните приоритети - повече Европа на съединението, мястото и бъдещето на Балканите по модела на българския етнически модел, превръщането на Европа, Балканите и България в зона, свободна от национализъм и радикализъм.

В отговор на въпрос за почетния председател на ДПС Ахмед Доган Карадайъ заяви, че той е участвал на вчерашно заседание на председателския съвет на движението, което е продължило четири часа и половина.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Полицаи съветват възрастни хора как да се пазят от телефонни измамници
Полицаи съветват възрастни хора как да се пазят от телефонни измамници
Необичаен прочит на операта Кармен в Софиийската опера
Необичаен прочит на операта "Кармен" в Софиийската опера