ДПС върна надвзетата партийна субсидия. От партията днес потвърдиха, че няма да участват в консултации за финансирането на политическите формации и посочиха, че бюджетната комисия вече е гласувала намаляване на субсидията на 1 лев за получен глас. Патриотите пък заявиха, че могат да поканят и премиера Бойко Борисов да участва в разговорите.

Вижте още от коментарите по темата:

Делян Пеевски - ДПС: Това е смешно, което се случва в момента, субсидията е приета на второ четене 1 лев, този въпрос е свършил.
Мустафа Карадайъ, ДПС: А има и срокове за внасяне на предложения, сроковете са изтекли и нови заседания на комисията да има... С какви предложения ще се занимава?
Веселин Марешки, "Воля": Минимум 300 000 лева, максимум 500 000 лева трябва да бъде субсидията на всяка една формация, според нас и според нашите разчети.
Валери Симеонов, НФСБ: Всичко е възможно - може да има редакционна поправка в сумата, може да бъде отхвърлено, може да бъде прието, може да не изчакаме парламентарното ръководство на ГЕРБ, тъй като тук става дума за политически договорки, а не парламентарни. С други думи, както можем да почакаме г-жа Дариткова да се върне, така можем да поискаме г-н Борисов да дойде днес или утре.