НОВИНИ

Драгомир Стойнев: Държавата трябва да се върне на мястото си

В студиото на „Панорама“ депутатът от групата на БСП Драгомир Стойнев заяви, че БСП винаги се е борила с бедността чрез три стълба - образование, защита на родното производство и борба с корупцията. По отношение на отпадащите деца от образователната система и другите проблеми на българското образование, той отбеляза, че проблемът не е в българския учител, а в бедността.

bnt avatar logo
от БНТ
21:46, 15.09.2017
Чете се за: 01:09 мин.
У нас

По отношение на „трите стълба“, чрез които БСП се бори с бедността, Драгомир Стойнев отбеляза, че е нужно държавата да подкрепя децата, които трябва да учат, дори и да осигури безплатно образование. Той подчерта, че е необходима борба с монополите по модел на Румъния и Словакия, защото според него няма български производител, който да не се оплаква от големите търговски вериги.

Драгомир Стойнев, БСП: Как да бъдат конкуренти българските производители, при положение, че европейските субсидии за чуждите производители са в пъти по-високи? Държавата трябва да се върне на мястото си.

Стойнев също така отбеляза, че БСП винаги е била на мнение, че корупцията по високите етажи пречи на икономиката.

Драгомир Стойнев, БСП: Няма как управляващите да изберат човек, който да ги разследва тях.

По отношение на предложението на БСП за антикорупционно законодателство, Цветан Цветанов обвини Драгомир Стойнев, че ако президентът беше друг, предложението на БСП за назначаване на началник на антикорупционното звено е щяло да бъде различно, тъй като Столетницата предлага началникът на звеното да се назначава от Президента.

Драгомир Стойнев, БСП: Човекът трябва да е далеч от управляващите, това е нормално. Нормално е бъдещетата агенция да има разследващи функции. Искаме ефективна, реална борба с корупцията. Нека бъде избран от онзи, на когото народът е гласувал най-голямо доверие.
;

На реплика на г-н Цветанов, че по тази логика трябва да се промени начинът, по който се избират началниците на БНБ, КФН, Сметната палата и т.н., Драгомир Стойнев отговори, че това не е нужна стъпка. Той продължи, че групата на ГЕРБ демонстрира страх от предложението на БСП за антикорупционно звено.

Драгомир Стойнев, БСП: Няма да има друга прокуратура и главният прокурор е съгласен с това предложение.

Драгомир Стойнев заяви, че е време Слави Трифонов да влезе в политиката, за да види какво е положението на терен, защото е лесно да се казва кой какъв е от разстояние.

Драгомир Стойнев, БСП: Мога да кажа, че е крайно време е Слави Трифонов да влезе в политиката, защото е много лесно да си около нея, да казваш кой какъв глупак е и т.н. Нека да заповяда на терен, да има равностойно състезание.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мей и Тръмп се съгласиха, че Китай трябва да окаже натиск на Северна Корея
Мей и Тръмп се съгласиха, че Китай трябва да окаже натиск на Северна Корея
Цветанов: През септември ще бъде избран ВСС и квотата
Цветанов: През септември ще бъде избран ВСС и квотата