Конгресът потвърди реформата, която се провежда в партията, не беше излишен. Срещу всяка една промяна има съпротива. Това коментира в "Панорама" Драгомир Стойнев от БСП.

По думите му, когато партията усети заплаха, винаги намира най-правилното решение. Структурите призоваха Корнелия Нинова да оттегли оставката си.

Той изрази надежда, че здравият разум ще надделее по отношение на партийните субсидии. За толкова важна тема, трябва да има дебат. Отваряме вратата за мафията и олигарсите, каза Стойнев.

Като политици не обяснихме, че тези пари служат на партиите да бъдат независими и да поддържат своите структури. А средствата са строго контролирани и се знае как се харчат. Защо сега и защо толкова се бърза - попита Стойнев. Според него се цели да бъде наказана опозицията преди местните избори.

Стойнев коментира и думите на Томислав Дончев, който също беше гост в това издание на "Панорама", че икономиката ни в този си вид е достигнала предела си.

Според Стойнев е важно да бъде обсъждано как ще се финансира преход в икономиката, дали държавата ще започне да работи на пазарен принцип, да има успешни мениджъри. Държавата трябва да присъства основно в отбраната, сигурността, транспорта, защо не и здравеопазване, коментира Стойнев.