Драматичен Коалиционен съвет на "Обединени патриоти" в отсъствието на лидера на "Атака" Волен Сидеров. Красимир Каракачанов защити Валери Симеонов и не се присъедини към искането за неговата оставка, въпреки продължаващите настоявания на майките на деца с увреждания Симеонов да се оттегли от поста. В опит да успокои напрежението по-рано през деня Валери Симеонов призова организациите, обмислящи контрапротест в негова защита, да не протестират.

Днешният ден беше изключително напрегнат за "Обединени патриоти" и премина през няколко етапа. Първоначално лидерът на НФСБ и вицепремиер Валери Симеонов направи извънредно заявление в Министерски съвет, като акцентира върху това планирания за утре контрапротест в негова защита да не се организира. Симеонов подчерта, че се чувства сигурен и уверен, и няма нужда от подобен уличен антиск.

Проведеният по-късно следобед Коалиционен съвет на "Обединени патриоти" премина без участието на лидера на "Атака" Волен Сидеров. Във Фейсбук той обясни, че не е логично да присъства, тъй като от НФСБ са свалили доверието си от него, а лидера на ВМРО Красимир Каракачанов не е взел позиция, което означава че подкрепя това решение, така че Сидеров не смята за необходимо да присъства на Съвета.

Красимир Каракачанов коментира от своя страна, че е не е съгласен с твърденията, че ВМРО са срещу оставането на Волен Сидеров като председател на парламентарната група на "Обединени патриоти".

След срещата стана ясно, че Каракачанов не е съгласен с искането на Волен Сидеров Валери Симеонов да подаде оставка, защото това би довело до падане на правителството.

Валери Симеонов пък обясни, че думите му срещу майките ма деца с увреждания са били разбрани неправилно.

Красимир Каракачанов, вицепремиер, лидер на ВМРО: Какво означава оставката на един вицепремиер? Бях много впечатлен, че г-жа Нинова ме призова аз да бъда човекът, който да свали правителството, искайки оставката на г-н Симеонов. Само представяйки си, че това означава БСП и ДПС да се върнат на власт, за мен това не е решение на въпроса. Второ - ако изгоним НФСБ от управлението, какво очаква правителството? Трябва да разчитаме на кой? На Марешки? Съжалявам, за мен това не е алтернатива. Едно такова нещо означава всъщност, че и ние си тръгваме.
Валери Симеонов, вицепремиер, лидер на НФСБ: Коалицията съществува, докато съществува споразумение, което до този момент не е нарушено. Ние ще го махнем, той ще ме махне мен - не стоят така нещата. В този текст упрекът не е към децата, Валери Симеонов не е изрод.

Каракачанов все пак е призовал Симеонов да подбира по-внимателно си. Очакваме каква ще бъде реакцията на Волен Сидеров и развръзката по конфликтната ситуация.

Утре предстои вот на недоверие към кабинета на тема здравеопазване.

Каракачанов: Не подкрепям оставката на Симеонов

Каракачанов: Не подкрепям оставката на Симеонов

Правителството си върши работата, оставката на вицепремиера Валери Симеонов не е решение. Една оставка в момента означава да съборим правителството. Н...

Красимир Каракачанов: ​Правителството не трябва да пада

Красимир Каракачанов: ​Правителството не трябва да пада

Мисля, че правителството не трябва да пада. Това каза пред журналисти вицепремиерът, министър на отбраната и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов, помол...

Патриотите решават на коалиционен съвет за оставката на Валери Симеонов

Патриотите решават на коалиционен съвет за оставката на Валери Симеонов

Обединените патриоти ще решават на коалиционен съвет днес следобед казуса с исканата оставка на вицепремиера Валери Симеонов.