НОВИНИ

Дребна шарка спря автобусите в Клагенфурт

Епидемия от дребна шарка засегна австрийския град Клагенфурт. Местните власти прибегнаха до драстична мярка и спряха напълно автобусния превоз. Причината е в един от шофьорите, който се е заразил с инфекциозното заболяване. Мария Стоянова с подробностите.

Мария Стоянова
от Мария Стоянова
17:30, 11.04.2019
Чете се за: 00:26 мин.
По света
дребна шарка спря автобусите клагенфурт

Работодателят научава седмица по-късно диагнозата за един от автобусните шофьори, който е в болнични. Също така става ясно, че той два дни е работил болен, което означава, че е бил в контакт с пътници и превозни средства. За да се предпазят неимунизираните шофьори се налага временно преустановяване на автобусния превоз в Клагенфурт.

Гернот Вайс, градски транспорт в Клагенфурт: Налага се да помолим за разбиране, за да не бъде заразен никой. Затова изтегляме всички в депата.

Най-вероятно инфектираният шофьор не е имал контакт с много пътници, защото повечето от тях са ученици, а те пътуват с карти. В Клагенфурт малко хора си купуват билети директно от водача. Въпреки това, в Австрия предупреждават всички при появяване на малки пъпчици и температура, да повикат лекар, но да не ходят в амбулаториите, за да се избегне опасността от зараза.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
5 участници с оферти за концесионер на летище София
5 участници с оферти за концесионер на летище София
Президентът Радев обсъди високотехнологични проекти с емира на Катар
Президентът Радев обсъди високотехнологични проекти с емира на Катар