Камион събори дърво на булевард "Княз Ал. Дондуков" в столицата. Инцидентът е станал вчера, докато шофьорът е паркирал на велоалея в близост до операта. Дървото падна на сантиметри от майка с количка, твърдят очевидци.

Пред Националната опера на столичния булевард "Дондуков" около 12:00 вчера камион, собственост на операта, прави опит да паркира върху велоалеята. Опитът се оказва неуспешен, а дървото пада. Дървото според експерти е на около 40 години. То е изкоренено и премахнато. Дървото пада в непосредствена близост до майка, която преминава със своето дете в количка. За щастие при инцидента няма пострадали

Юлиан Андреев - "Зелени системи": Съставен е констативен протокол за щетата върху дървесната растително. По наредба ще се изготви акт за административно наказание. Стойността на акта е от 1000 до 5000 лева за физически лица, за юридически - от 1000 до 50 хиляди лева.

Дървото е било над 8 метра с развита корона в добро физиологично състояние. Въпреки появилата се информация, то не е било изсъхнало.