Инцидентът стана тази сутрин на една от най-натоварените улици в квартал "Кършияка". Няма пострадали.

Пловдив

Като истински шок описаха двамата таксиметрови шофьори внезапното падане на дървото върху колите им. Докато пожарникарите успеят да го извадят, Борислав Алексиев останал затиснат в колата. По чудо е невредим.

Борислав Алексиев, таксиметров шофьор: Спираме, че има задръстване и пада дървото - ето, вижте го колко е голямо. Добре, че сме живи, защото можеше да ни изтрепе. Ето, вижте, дървото няма корени.
Галин Рашков, таксиметров шофьор: Имаше възможност да не оцелеем. За щастие нямах клиенти, защото отивах на заявка тук на 200 метра. Ако бях с клиенти, този клиент, който щеше да е отпред, 50% може би щеше да е наранен.

Буквално на сантиметри от мястото на инцидента има жилищни сгради и магазини. Хората разказват, че не веднъж са подавали сигнали за старото дърво.

Христина Кавърджиева, наемател на магазин: Непрекъснато има спрели коли. Не знам какво се е случило, но явно е било страшно. Идваха от общината да го поизрежат малко, защото от всяка буря има паднали клони.

От пожарната служба в Пловдив са реагирали на над 40 сигнала. Няма сериозни щети. Касае се основно за наводнени подлези и приземни етажи.

Цвятко Дешев, говорител на пожарната служба в Пловдив: Абсолютно всички екипи са мобилизирани. Единствено тук в града мога да кажа, че е леко усложнена обстановката. В региона нямаме постъпили сигнали за наводнения.

Работещи в подлеза на гарата за пореден път тази сутрин започнаха деня с ботуши и кофи за вода.

Най-много валежи в Пловдивска област е имало тази нощ в Първомай, Пловдив и Съединение, съобщиха от областния щаб за справяне с кризисни ситуации.