НОВИНИ

Държавата обмисля да прехвърли „Слънчев бряг“ АД на община Несебър

Министърът на туризма Николина Ангелкова коментира, че това е един от вариантите, който може да доведе до най-правилното поддържане на инфраструктурата в Слънчев бряг. Думите на министър Ангелкова бяха в отговор на депутатски въпрос по време на днешния парламентарен контрол.

Стоил Рошкев
от Стоил Рошкев
19:14, 08.09.2017
Чете се за: 00:50 мин.
У нас

Министър Ангелкова коментира, че за да протече нормално летния туристически сезон на „Слънчев бряг“ АД са вменени задължения да стопанисва и поддържа инфраструктурата на комплекса - улици, тротоари, канализационна мрежа. Освен това, само за миналата година дружеството е изплатило 300 хил. лв. без ДДС за командироване на полицаи от вътрешността на страната, които да поддържат сигурността.

Николина Ангелкова, министър на туризма: От друга страна, всички собственици на хотели, магазини, атракциони и други работещи на територията на комплекса и ползващи инфраструктурата собственост на дружеството, заплащат дължимите данъци и такси в община Несебър, като няма никакви отчисления от събраните от общината данъци и такси към „Слънчев бряг“ АД за поддръжка на инфраструктурата.

Един от вариантите, който може да доведе до най-правилното поддържане на инфраструктурата в Слънчев бряг, по думите на министър Ангeлкова, е собствеността на „Слънчев бряг“ АД да премине към Община Несебър.

Николина Ангелкова, министър на туризма: До момента чисто правно община Несебър няма основание да разходва обратно тези средства, които са постъпили от Слънчев бряг - Изток и изобщо от територията на курорта, за инфраструктурни дейности, защото не е собственик на инфраструктурата. Така че от гледна точка на бъдеща поддръжка на тези дейности на територията на курорта това е едно от правилните решения.

Днес в парламента министърът на туризма отговори и на въпрос защо плаж „Делфин“ край Ахтопол вече не е нудитски. Тя коментира, че търгът за отдаване под наем на „Делфин“ е стартиран в мандата на бившия служебен министър на туризма и не може да обясни защо това е станало.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Родители и педагози от Стрелча ще създадат група за взаимопомощ
Родители и педагози от Стрелча ще създадат група за взаимопомощ
Прогнозата за времето през почивните дни
Прогнозата за времето през почивните дни