НОВИНИ

Държавата ще опита да придобие 100 % от собствеността на "Дунарит"

Държавата ще се опита да придобие изцяло собствеността върху военния завод „Дунарит" край Русе. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на посещението си в града. Той каза, че правителството се старае да отговори на инвестициите в икономиката с редица инфраструктурни проекти, като два лота от автомагистрала „Хемус" са на финала, подготвя се и строителството на новото трасе между Русе и Велико Търново.

bnt avatar logo
от Андрей Кючуков
17:31, 13.09.2019
Чете се за: 01:05 мин.
У нас

Като завод от стратегическо значение за страната ни „Дунарит" трябва да стане 100 % държавна собственост в случай, че бъде обявен за публична продан, категоричен е премиерът Борисов.

Бойко Борисов, министър-председател: Вече толкова ми омръзна за афери около този завод - важен, стратегически, работещ, че и отгоре ще дадем на търга, но ще си го купим и ще бъде 100% само държавен. Това мога да гарантирам, докато съм някакъв и имам някаква власт, че това ще стане.

Премиерът отчете, че инфраструктурата изостава от темповете на развитие на икономиката и затова в момента се работи по изграждането на 7 магистрали наведнъж.

Бойко Борисов, министър-председател: Сега до сигурно десетина дена ще пуснем до Боаза магистралата, строим усилено до Плевен „Хемус" и паралелно с това се проектира между Търново и Търговище. Търговище - Шумен се строи много усилено... и за околовръстното на София се отпуснаха около 150 млн., за да се затвори Южната дъга със Северната тенгента и Западната дъга."

В Бяла премиерът официално откри ново училище, в което от понеделник знания ще трупат над 300 ученици. А в Русе разгледа новата спортна зала, ремонта на кея и обновените улици.

Бойко Борисов, министър-председател: Вече виждате колко инвестиции има в Русе и колко заводи... тези кейови стени, с пасарелки ще стане най-красивото място на Русе.

Въпреки че премиерът Борисов похвали русенския кмет Пламен Стоилов за работата му, заяви, че ГЕРБ се нуждае от освежаване, затова е избрал друг кандидат за поста.

Бойко Борисов, министър-председател: Никой от нас не е женен за този пост, аз два пъти напусках по моя воля премиерския така, че и кметът ще почине, ще помага. Искам да освежа партията, защото някак си ние правим много неща, но винаги има 1-2 негатива навсякъде, където ти го прикачват и почват да се упражняват върху него.

Премиерът заяви, че ГЕРБ няма да дава пари от партийната си субсидия за реклама в медиите по време на предстоящата кампания за местните избори.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Транспортна стачка срещу пенсионната реформа в Париж
Транспортна стачка срещу пенсионната реформа в Париж
Собственикът на „ТАД Груп“ остава в ареста
Собственикът на „ТАД Груп“ остава в ареста