Държавата си връща 125 милиона от КТБ, обяви председателят на антикорупционната комисия Пламен Георгиев по време на изслушване в парламента. Парите са били отпуснати на офшорка за покупката на БТК, която според разследващите е собственост на банкера Цветан Василев. Решението не е окончателно, тъй като делото е спечелено само на първа инстанция в Софийския градски съд.

Пламен Георгиев, председател на КПКОНПИ: Една от люксембургските офшорни компании, получила и невърнала кредит в размер на 125 милиона евро от КТБ , трябва да възстанови тази сума. Очакването е това да е първата от много спечелени битки със съвместните усилия. Ние бяхме подпомагаща страна в това дело. Дружеството е осъдено да заплати на КТБ сумата от 125 милиона евро представляваща трансформирано имущество с произход КТБ АД. Ясно е, че тези пари в крайна сметка ще влезат в държавата разбира се, ако се стигне до окончателно решение, защото знаем, че държавата е най-големият кредитор.
Генералният адвокат на Съда на ЕС подкрепи исковете на вложителите в КТБ

Генералният адвокат на Съда на ЕС подкрепи исковете на вложителите в КТБ

Нов развой по казуса КТБ. Генералният адвокат на Съда на Европейския съюз Юлияне Кокот изненадващо подкрепи вложителите, които съдят БНБ за обезщетени...