НОВИНИ

Държавният секретар на САЩ е в Китай по въпроси за севернокорейската криза

Държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън пристигна на посещение в Китай, съобщи Асошиейтед прес. Разговорите му с китайските ръководители ще бъдат посветени главно на два въпроса - търговските отношения между Пекин и Северна Корея и подготовката на посещението в Китай на американския президент Доналд Тръмп, предвидено за ноември.

bnt avatar logo
от БТА
10:10, 30.09.2017
Чете се за: 00:27 мин.
По света
държавният секретар сащ китай въпроси севернокорейската криза

Днес се очаква Тилърсън да се срещне с висши китайски представители - члена на Държавния съвет Ян Цзечъ, отговарящ за външната политика, външния министър Ван И и президента Си Цзинпин.

Вчера говорител на китайското външно министерство каза, че по време на визитата на Тилърсън ще бъдат обсъждани въпроси, свързани с подобряването на двустранните отношения, посещението на Тръмп, международни и регионални въпроси.

САЩ разчитат Китай да окаже икономически натиск върху Пхенян, за да го накара да се откаже от ядрената си и ракетна програма. В последните месеци администрацията на Тръмп публично обвини Китай - главния съюзник на Северна Корея, че не прави достатъчно, за да убеди съседа си да се откаже от ядрените си амбиции, отбелязва Франс прес. Напоследък тонът на Вашингтон се смекчи, след като Пекин одобри и започна да прилага новите санкции срещу Пхенян, гласувани от Съвета за сигурност на ООН.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Джулиан Асандж: В Каталуния наблюдаваме първата в света интернет война
Джулиан Асандж: В Каталуния наблюдаваме първата в света интернет война
Ден на отворените врати във фермата в Орешак
Ден на отворените врати във фермата в Орешак