Дръзка кражба на бижута за милиони евро от "Палацо дукале" в центъра на Венеция. Ударът бе извършен в последния ден на изложбата "Съкровища на Могулите и махараджите" на индийски скъпоценности и артефакти. Тя е собственост на катарския шейх Ал Тани.

Двамата извършители успели да забавят задействането на алармата и отворили една от блиндираните витрини в двореца на централния площад Сан Марко във Венеция. Докато единият пазел, другият грабнал брошка и чифт обеци. После се смесили с посетителите и успели да се измъкнат безнаказано. Алармата все пак се включила, но твърде късно.

Марко Одоросио, полицейски комисар: След задействане на алармата полицията е започнала широкомащабна операция за издирване на отговорните. Случаят се разследва.

Отцепването на двореца и претърсването на посетителите не дали резултат. Откраднатите бижута са от злато, платина и диаманти. Митническата им стойност е 30 хиляди евро, но в действителност струват няколко милиона, съобщи полицията. Според нея двамата извършители са опитни професионалисти, защото са извършили удара въпреки, че всички зали на двореца са оборудвани с високотехнологични охранителни системи. Вероятно кражбата е дело на цяла група.

Откраднатите брошка и обеци не са най-скъпите експонати в колекцията, събрана от катарския шейх Хамад бин Абдула Ал Тани. Тя се състои от 270 индийски бижута и обхваща период от 400 години - от Могулската империя до наши дни.