НОВИНИ

ДСБ поискаха оставки за АМ "Хемус"

От ДСБ поискаха оставката на ръководството на Национална компания "Стратегически инфраструктурни проекти" и прокурорско разследване на търга за двата лота на автомагистрала "Хемус". Радан Кънев заяви, че овладяването на държавата от кръговете около Доган, Пеевски и Цацаров се превръща от вътрешно политически проблем във външнополитическа заплаха за национална сигурност.

дсб поискаха оставки хемус
bnt avatar logo
от БНТ
16:12, 15.02.2016
Чете се за: 00:23 мин.
У нас

Според него за излизане от кризата са необходими спешни мерки за прекършване на гръбнака на политическата мафия, но тези мерки далеч не се изчерпват със спиране на търга за автомагистрала "Хемус".

Радан Кънев, председател на ДСБ: От момента в който беше провалена конституционната реформа, в държавата започна атака за пълното й превземане от политическата мафия. Ключов елемент от тази атака беше обявяването на търга за АМ "Хемус". Това не е скрито нито за европейските ни партньори, нито за партньорите ни в НАТО. В момента правителството се опитва да се измъкне и евентуално да имитира противопоставяне на мафията, искам да подчертая, че без оставка на ресорния борд на Национална компания Стратегически инфраструктурни проекти и без независимо прокурорско разследване тази мярка не е достатъчна.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Във Видин започват тържествата за 200-годишнината от рождението на Антим I
Във Видин започват тържествата за 200-годишнината от рождението на Антим I
Анкара обвинява Москва за Сирия-държи се като терористична организация
Анкара обвинява Москва за Сирия-държи се "като терористична организация"