Хюлия Алтън е един от хилядите български изселници в квартал "Авджълар" в Истанбул, известен като "Малката България". Тази "Малка България" след внимателно отношенията между голямата България и Турция.

Хюлия Алтън, кандидат за общински съветник на НРП: Всички спорове са за много кратко време и те се решават много набързо. Спрямо изселниците, които са дошли от България, винаги трябва да се внимава за тяхното добро.

Хората тук разбират от нас за думите на Чавушоглу. Медийното мълчание в Турция е показателно.

Хюлия Алтън, кандидат за общински съветник на НРП: Надявам се да не е нещо, което да усложни нашите отношения - на двете държави.

Исмаил Шехин работи като журналист във в. "Миллиет". Според него предизборното говорене на Мевлют Чавушоглу е разбрано погрешно.

Исмаил Шехин, журналист във в. "Миллиет": Има нещо друго - той каза, че те ще направят един закон там, в България. Мюфтията, ако има глоба, те могат да ви вземат недвижими имоти. Те казват, че това не трябва, няма смисъл.


Ден преди местните избори в Турция

Ден преди местните избори в Турция

Утре са местните избори в Турция, днес предизборната кампания приключва. С митинг в Истанбул президентът Реджеп Ердоган ще закрие кампанията на управл...

Изказвания като на Чавушолу не са първи, припомня и журналистът Нахиде Дениз.

Нахиде Дениз, кореспондент на БТА в Турция: Ердоган например преди няколко години също имаше едно изявление. И аз не смятам, че това ще доведе до криза между Турция и България. Това са предизборни агитации в хода на кампанията, отношенията между България и Турция на висшите нива са много добри.

И докато дипломацията между двете държави е под напрежение, Истанбул и Турция са в прегръдката на предизборната кампания. Туран Ханчерли е кандидат за кмет на Авджълар от опозицията.

Туран Ханчерли, кандидат за кмет на НРП в Авджълар, Истанбул: Кризата превърна изборите от местни в национални. Те ще гласуват, за да намерят решение на икономическите проблеми. Решението го виждат в нас.

Изборите се провеждат на фона на безпрецедентна икономическа криза. Рецесията отне 40% от стойността на лирата, а инфлацията достигна 20%.

В импровизирани пазари като този, разпръснати из цяла Турция, правителството продава храни на тройно по-ниски цени, за да тушира недоволството на народа.

Бойко Борисов: ​Турция отказва да се извини за думите на Мевлют Чавушоглу

Бойко Борисов: ​Турция отказва да се извини за думите на Мевлют Чавушоглу

Турция отказва да се извини за думите на външния министър Мевлют Чавушоглу за турска намеса в промените в закона за вероизповеданията у нас. Това заяв...