НОВИНИ

Дупки отново разбиват автомобилите във Варна

Всяка година, след падането на първия сняг и заледяването на пътищата, във Варна се образуват опасни дупки. И тази година те зейнаха на много места в града. Особено опасни са тези, по главните пътни артерии, където шофьорите карат с по-висока скорост, както и на местата, където преминават тежкотоварни автомобили.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Ива Георгиева
18:49, 19.01.2017
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Булевард “Васил Левски” е един от най-натоварените във Варна. Макар ограничението на скоростта в градски условия да е 50 километра в час, по този булевард шофьорите често си позволяват да карат с много по-високат скорост.

Красимир Неделчев, автомонтьор
“Първият сняг като дойде, първият лед и почват да се отварят дупките. За шофьорите са особено опасни. Най-вече за гумите им и за ходовата част.”

Друго изключително опасно място в града е бул. “3-ти Март” на завоя в посока квартал “Владислав Варненчик”. В поредицата дупки, които са зейнали там, често попадат шофьори, които са ускорили, за да изкачат възвишението. Още по-опасно става, когато виждайки дупката, шофьорите в последния момент решат да я избегнат и така често навлизат в насрещното платно.

Шофьор
Не знам за какво плащаме винетки и данъци, но това не е нормално. Може, освен да си счупим колата и ПТП да стане.”

Изключително лошо е състоянието на пътя и по булевард “Република” веднага след къстовището с бул. “Владислав Варненчик”. Оттам всеки ден преминават тежкотоварни автомобили. Осеяна с дупки е и ул. Девня от кръговото движение до участъкът пред ЖП гара Варна. На въпросът ни кога ще бъде решен проблемът, инженер Петър Гърбузов, директор на общинската дирекция “Инженерна инфраструктура” отговори, че екипи вече обхождат проблемните места, но за да започне запълването на дупките, трябва пътят да е сух.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 80 убити джихадисти при  американските въздушни удари в Либия
Над 80 убити джихадисти при американските въздушни удари в Либия
За речта на Радев - коментарът на ескпертите
За речта на Радев - коментарът на ескпертите