Само с два гласа разлика Европейският парламент реши пакетът "Мобилност" да все пак бъде гласуван в пленарна зала в сряда. Трима български евродепутати отсъстваха от гласуването на дневния ред.

Това са Светослав Малинов, Николай Бареков и Неджми Али. Все още предстои да разберем защо те са отсъствали от гласуването на дневния ред.

Българските евродепутати ще се опитат да подложат на гласуване отлагането на целия пакет отново в сряда. Ако това не стане, ще започне гласуването на всички над 1600 поправки, които все още дори не са преведени на всички езици.

Разделението на Източна и Западна Европа е голямо. Централна и Източна Европа днес не успя да се мобилизира.

Сергей Станишев, евродепутат от БСП/ПЕС: За съжаление това се получи. Недостатъчно мобилизация от Централна и Източна Европа - това е моят извод. Ще правим всичко възможно и утре и в сряда при голямото гласуване.
Ангел Джамбазки, евродепутат от ВМРО/Група на европейските консерватори и реформисти: Два гласа не ни достигнаха и това прави задачата ни изключително трудна. Това беше денят и часът, в който трябваше да има абсолютната мобилизация.
Андрей Новаков, евродепутат от ГЕРБ/EНП: Следва гласуване в сряда, но това, което се случи показа, че буквално ще виси всичко на няколко гласа. Има внесе ли над 1600 поправки, така че може да се случи всичко. Точно това не искахме да става.
Петър Курумбашев, евродепутат от БСП/ПЕС: Ние сме подготвили и второ искане и ще има искане за ново гласуване в сряда преди гласуване на самите поправки.

В сряда предстои протест и разрешение от общината в Страсбург вече е дадено.

Росен Желязков за пакета „Мобилност“: Бесен съм

Росен Желязков за пакета „Мобилност“: Бесен съм

Само с два гласа разлика Европейският парламент реши пакетът „Мобилност“ да все пак бъде гласуван в пленарна зала в сряда. По този повод транспортният...