Нови пожари пламнаха този следобед в страната. Пожар горя в района на ловното стопанство близо до двореца "Кричим". Огънят е овладян. Все още обаче продължава борбата с пламъците, които обхванаха голяма гориста местност в района на Ветрен.

Последна информация за обстановката вижте в прякото включване на Галена Паскова, която е на мястото на пожара в Кричим.

Пловдив Пазарджик Ветрен, Септември

Сложна пожароопасна обстановка в района на Пловдив и Пазарджик. Само бързата намеса на пожарникарите днес е предотвратила пламването на двореца "Кричим", който е паметник на културата.

Най-вероятната причина за избухването на огъня е багер, който е чистил трева. Заради горещото време и силния вятър, пожарът се е разгорял много бързо.

Огънят достига до оградата на Държавното ловно стопанство и обхваща около 200 м площ суха трева. Материални щети в стопанството няма единствено заради бързата намеса на огнеборците.

Продължава и борбата с пожара край Ветрен, където горят над 250 декара широколистна дъбова гора. Огънят тръгва от сметището, не все още не е ясно какви ще са щетите от пожара, защото освен гората, горят и пасища.

120 декара гори пламнаха край Ветрен, Пазарджишко

120 декара гори пламнаха край Ветрен, Пазарджишко

120 декара гори пламнаха край град Ветрен, Пазарджишко. По първоначални данни огънят е тръгнал от сметището на града, а от там по сухи треви и храсти...

Голям пожар горя близо до Кричим, няма опасност за двореца и ловното стопанство

Голям пожар горя близо до Кричим, няма опасност за двореца и ловното стопанство

Голям пожар горя близо до двореца в Кричим. По първоначални данни, огънят е овладян. Вижте повече подробности от репортера ни Галена Паскова.