НОВИНИ

Два мача от Лига Европа в каналите на БНТ

Два мача от четвъртфиналите в турнира Лига Европа ще бъдат предавани в каналите по Българската национална телевизия днес (5 април).

два мача лига европа каналите бнт
bnt avatar logo
от БНТ
10:51, 05.04.2018
Чете се за: 01:05 мин.
По света

От 22:05 часа по БНТ1 ще може да гледате двубоя Арсенал - ЦСКА (Москва).

В предишната фаза „артилеристите“ бяха убедителни срещу Милан и отстраниха италианския гранд с общ резултат 5:1 (2:0 и 3:1). Сега препяствиято пред играчите на Арсен Венгер е ЦСКА (Москва) с Георги Миланов, който изненада Лион на осминафиналите, побеждавайки го като гост в реванша с 3:2.

Арсенал със сигурност ще хвърли всички сили да елиминира тима на ЦСКА, тъй като англичаните са на незавидното 6-о място във Висшата лига и изостават на цели 13 точки от зона Шампионска лига. Така англичаните ще се опитат да си спечелят място в ШЛ именно чрез трофея от Лига Европа.

„Артилеристите“ бяха в негативна серия в края на февруари и началото на март, записвайки четири поредни загуби във всички турнири, но в последните седмици отборът се стабилизира и на свой ред постигна четири поредни успеха, включително споменатите вече срещу Милан.

От 22:05 часа по БНТ HD пък ще бъде излъчен мачът Атлетико (Мадрид) - Спортинг (Лисабон).

На осминафиналите „дюшекчиите“, които са сочени за един от фаворитите за спечелване на турнира, отстраниха Локомотив (Москва) с категоричното 8:1. Португалският гранд обаче имаше далеч по-трудна задача срещу Виктория (Пилзен). В първия мач Спортинг спечели у дома с 2:0, но във втория загуби с 0:2 и се стигна до продължения, където гол на чужд терен прати „лъвовете“ в следващата фаза.

Испанците са в серия от осем поредни победи във всички турнири на своя "Уанда Метрополитано", като и в осемте двубоя тимът не допусна гол. Спортинг пък е доста колеблив в гостуванията си и има 5 загуби в последните си 10 двубоя далеч от дома.

Атлетико и Спортинг се срещнаха преди осем години също в Лига Европа, като мадридчани продължиха напред след две равенства, но повече голове на чужд терен.

Четвъртфинални срещи от Лига Европа, четвъртък, 22:05 часа:
РБ (Лайпциг) - Олимпик (Марсилия)
Арсенал - ЦСКА (Москва) - БНТ1
Атлетико (Мадрид) - Спортинг (Лисабон) - БНТ HD
Лацио - Залцбург

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Този път срещата ще бъде в Охрид
Този път срещата ще бъде в Охрид
След 35 години забрана: В Саудитска Арабия ще отвори първият киносалон
След 35 години забрана: В Саудитска Арабия ще отвори първият киносалон