НОВИНИ

2 млн. долара обезщетение за трудова злополука на Харисън Форд

Британската филмова компания, ангажирана със снимките на седмия епизод от сагата "Междузвездни войни", беше глобена от съда за инцидент на снимачната площадка, при който актьорът Харисън Форд счупи крака си. Компанията ще трябва да изплати на звездата обезщетение в размер на 2 милиона щатски долара.

Георги Петров
от Георги Петров
09:51, 14.10.2016
Чете се за: 00:45 мин.
Още

Фуудълс Продъкшън", базирана в английската столица Лондон, е дъщерна компания на гиганта "Уолт Дисни", който закупи правата върху "Междузвездни войни" и всички интелектуални собствености на Джордж Лукас за сумата от 4 милиарда долара преди няколко години. Компанията бе определена за виновна за нещастен случай, в който хидравличната врата на прочутия космически кораб "Хилядолетния сокол" е паднала върху крака на Харисън Форд, който играе легендарния пилот на кораба Хан Соло.

Тим Галоуей, зам.-директор по здравето и безопасността: "Инцидентът беше предвидим, можеше да бъде предотвратен и можеше да доведе до по-сериозен инцидент и дори смърт. Силата и скоростта на вратата бе такава, че ако господин Форд или който и да е друг бе ударен в главата, лесно можеше да бъде убит."

Междувременно треската около "Междузвездни войни" достигна нова пикова точка през последните 24 часа, след като в уебпространството бе пуснат новия трейлър за "Rogue One: История от Междузвездни войни". Действието на филма ще се развива между третия и четвъртия епизод от сагата.

Главната героиня ще се играе от номинираната за "Оскар" актриса Фелисити Джоунс, а в поддържащи роли ще се изявяват опитни имена като Мадс Микелсен, Бен Менделсон и Форест Уитакър. Най-очакваният елемент от филма е завръщането на големия екран на легендарния космически злодей Дарт Вейдър.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бъчварова: Реформата на Дъблин трябва да създаде справедлив механизъм
Бъчварова: Реформата на Дъблин трябва да създаде справедлив механизъм
БНТ2 празнува своя 5-и рожден ден
БНТ2 празнува своя 5-и рожден ден