НОВИНИ

Два нови дигитализирани кабинета бяха открити днес в столичното 134 СУ

Два нови дигитализирани кабинета по природни науки бяха открити днес в столичното 134-то училище.Те са по биология и физика и са част от Центъра по природни науки в училището. В тях ще се използва специален образователен софтуер. Кабинетите са изградени със средства на училището и еврейската фондация ОРТ.

Елиана Димитрова
от Елиана Димитрова
20:21, 22.11.2018
5229
Чете се за: 00:42 мин.
Още

Новите кабинетите по физика и биология са снабдени с най-модерните дигитални технологии. Чрез специален софтуерен продукт учениците могат да наблюдават дисекция на образите и разчленяването им на съставните им части. Днес беше представен урок за човешкото сърце - на дигиталната дъска чрез микрокамера можеше да се види работа на клапите, сърдечния ритъм, движението на кръвта.

Учениците приемат информацията на три нива - визуално, слухово и чрез допир.

Александър Николов, дистрибутор на софтуерния продукт: Това е от изключително значение, за да се създаде именно това усещане за учебно преживяване и изживяване, а не просто някакъв стандартен, комерсиален учебен процес.
;

В тази кабинети може да влезе всеки преподавател, който желае да преподава дигитално.

Таня Михайлова, зам.-министър на образованието и науката: Дигитализацията продължава, това е начин, способ да постигнем по- добри резултати, да бъде по-полезно за учениците.

Интериорното решение също е интересно - подиумите в кабинетите наподобяват кораб или Ноевия ковчег, а учителят е издигнат на пиедестал.

Весела Палдъмова, директор на 134 СУ: Това е доближаване до академичния стил, преподавателят стои на една степен по- високо от своите възпитаници и трябва да покаже достатъчно висок професионализъм и да ги заинтригува.

В кабинетите ще влизат ученици от V до XII клас, а проектът е на стойност над 100 хиляди лева.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Служители от пристанище Варна-Запад протестираха за по-високи заплати
Служители от пристанище Варна-Запад протестираха за по-високи заплати
Бюджетната комисия прие на второ четене Бюджет 2019, бюджетите на НОИ и НЗОК
Бюджетната комисия прие на второ четене Бюджет 2019, бюджетите на НОИ и НЗОК