НОВИНИ

Два подготвяни атентата са били осуетени във Франция от началото на годината

Два подготвяни атентата са били осуетени във Франция от началото на годината - един срещу голямо спортно съоръжение, друг срещу обект на въоръжените сили. Това съобщи днес френският министър на вътрешните работи Жерар Колон, цитиран от Франс прес.

bnt avatar logo
от БТА
14:05, 25.02.2018
Чете се за: 00:30 мин.
По света
два подготвяни атентата били осуетени франция началото годината

Единият застрашен обект се е намирал в Южна Франция, другият - в западен регион, уточни Колон, който говори пред радио "Европа 1", телевизия "Си-Нюз" и стопанския всекидневник "Лез Еко". Избралите за мишена спортното съоръжение бяха решили да вземат "на прицел младите хора", отбеляза той.

Във връзка с тези случаи има задържани, които в момента са "в затвора" и са били "следени", уточни Колон. "Всъщност по този начин успяхме да осуетим" плановете им, посочи той и отказа да даде повече подробности.

Колон обаче обърна внимание, че става дума за лица, вписани във френския регистър на личните данни, използван за превенция на радикализацията с терористична насоченост.

В тази връзка френският вътрешен министър подчерта, че в момента са затворени три джамии в страната, "защото там е бил възхваляван тероризмът".

Миналата година във Франция по официални данни са били осуетени общо 20 атентата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Премиерът Борисов ще открие Инвестиционен форум за Западните Балкани​ в Лондон
Премиерът Борисов ще открие Инвестиционен форум за Западните Балкани​ в Лондон
Най-луксозният затвор в света - хотел Риц в Рияд
Най-луксозният затвор в света - хотел "Риц" в Рияд