НОВИНИ

Двама души премръзнаха заради студа в Североизточна България

Обстановката във Варненска област е нормална при зимни условия по данни на Областната управа. В края на деня обаче се очаква отново влошаване на времето. Отменено е бедственото положение в селата Дръндар и Николаевка, там вече имат и ток. Без вода все още са в Калиманци. Пристанището и летището във Варна са отворени, все още има ограничение за тежкотоварните автомобили - тези над 12 тона трябва да са с вериги по автомагистрала „Хемус" в региона на Варна. Има затворени пътни участъци за Добрич, Провадия и Дългопол. В града автобусите се движат, макар че не навсякъде ледът е почистен.

bnt avatar logo
от Светлана Ганчева
11:48, 10.01.2017
Чете се за: 00:58 мин.
У нас

Днес във ваканция са всички ученици в града, за утре има заповед, че денят ще е неучебен в училище "Димчо Дебелянов" във Варна. От петък в Приюта за временно настаняване са приети още 13 души и общо те са вече 140. Има организация за приемане на всички нуждаещи се.

Вече има пострадали от студа - двама бездомници с тежки измръзвания са настанени в реанимацията на Военноморската болница във Варна. Мъжете са на възраст около 50-55 години са намерени в безпомощно състояние на улицата.

Мъжете са приети в много тежко състояние. Единият от тях е с психични отклонения, за другия информацията е оскъдна, защото е без документи за самоличност.

Доц. д-р Йоланда Заякова - Военноморска болница - Варна: "В момента са стабилни, контактни адекватни, със стабилна хемодинамика. Най-вероятно ще се наложи ампутация при единия от болните на пръстите на стъпалата."

Лекарите отново съветват да се ограничат по възможност излизанията навън. Винаги да се слагат топли и сухи дрехи и да не се консумира алкохол.

Доц. д-р Йоланда Заякова - Военноморска болница - Варна: "Консумацията на алкохол в никакъв случай не е фактор, който ще помогне на хората да не премръзнат да не получат общо охлаждане, напротив това е нещо, което ще подпомогне общото охлаждане и измръзване".

След драстичното падане на температурите във Варна общо 140 бездомници са настанени в Общинския приют.

Прогнозата за края на деня е за влошаване на времето - с усилване на вятъра, снеговалеж и ниски температури. Това създава опасност за обледяване на електропреносната мрежа, предупреди директорът на дирекция "Пожарна безопасност" Николай Николов.

Заради влошаването на времето от Енерго про осигуряват 20 допълнителни дежурни екипа осигурява за Североизточна България. При необходимост специалисти и техника ще бъдат пренасочвани от един район към друг. Предупреждението към гражданите е да се съобразяват със зимните условия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Безплатни консултации и прегледи на бебета и деца в Русе
Безплатни консултации и прегледи на бебета и деца в Русе
Безплатни прегледи за спин в Пловдив
Безплатни прегледи за спин в Пловдив