НОВИНИ

Няма сериозно пострадали деца при катастрофата на пътя София-Варна

На права отсечка от главният път микробусът, в който пътували 12 момичета и треньорите на женския футболен отбор на Шумен, бил засечен от лек автомобил, управляван от 20-годишен младеж от Горна Оряховица.

bnt avatar logo
от Здравка Русева
21:05, 16.04.2018
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

Отборът се връщал от състезание в София. Във Велико Търново спрели за почивка и след това продължили към Шумен.

Албена Иванова, треньор на женския футболен отбор - Шумен: Отсреща видяхме от Шумен в посока Търново се движеше лек автомобил, който предприе маневра по изпреварване, бяха няколко автомобила. Не се прибра, движеше се с доста голяма скорост.

Шофьорът се опитал да избегне удара, но въпреки това бил ударен челно и се преобърнал в крайпътната канавка.

Албена Иванова, треньор на женския футболен отбор: Всичко се преобърна, бяха затиснати зад седалки, някои под седалки, нещо страшно настана.

Шофьорът на микробуса Ерджан Алиев и помощник-треньорът Димитров не загубили самообладание и започнали да спасяват децата. Помощ получили и от пътуващи по маршрута шофьори. Децата били откарани за преглед в горнооряховската болница. Всички са били с охлузни рани. Президентът на клуба веднага се обадил на родителите на децата и на Българския футболен съюз.

Панайотис Папас, президент на Ф.К. Олимпия Шумен: Бяха осигурили микробус от Велико Търново да доведем децата до Шумен, но след като направиха прегледи, казаха, че няма нужда някои от момичетата да останат в болница.

Превозът на деца в тъмната част на денонощието е забранен и на фирмата превозвач е съставен акт. Водачът на леката кола, която блъсна буса с децата, е само с осем месеца опит зад волана.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мило Джуканович отново президент на Черна гора
Мило Джуканович отново президент на Черна гора
Премиерът Борисов на посещение в Косово
Премиерът Борисов на посещение в Косово