НОВИНИ

Затруднено е движението по АМ "Тракия"

Движението по АМ "Тракия" е затруднено. Най-критичните участъци са между Стара Загора - Пловдив и между Пловдив - Пазарджик. Проблемите започнаха още сутринта, когато малко след Стара Загора на автомагистрала се блъснаха два тежкотоварни автомобила.

bnt avatar logo
от Десислава Петкова
11:32, 26.02.2018
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Шофьорите определиха пътното платно като непочистено и казаха, че движението е кошмарно, защото на места има много заледени участъци, те не са опесъчени, а видимостта е намалена. Няколко са авариралите автомобили в отсечката между Стара Загора и Пловдив. Наложи се дори шофьори да слагат вериги на автомобилите си, за да могат да се движат нормално.

-Зад нас една кола се завъртя и за това се уплаших и сложих вериги. Не е почистено. На места е заледено, не може да се кара. Имаше камиони, които почистваха, но просто не може да се кара.

10 снегопочистващи машини работят на АМ "Тракия" в участъка до Пловдив и 5 машини са на АМ "Марица", които почистват пътното платно и опесъчават. Няма проблеми при преминаването на леките автомобили на проходите Шипка и Прохода на Републиката, там е почистено и опесъчено. От Прохода на Републиката до Гурково се спират товарните автомобили над 12 тона, но това е по настояване на областно Пътно управление Русе заради непочистения път Русе - Велико Търново.

Обстановката в Старозагорска област е нормално. Две са населените места без ток - това са радневските села Сърнево и Диня. Екипи на електроразпределителното дружество започнаха работа там и се надяват до края на деня аварията да бъде отстранена.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Студена вълна обхвана Европа
Студена вълна обхвана Европа
Пловдивско село - разделено заради изграждане на компостираща инсталация
Пловдивско село - разделено заради изграждане на компостираща инсталация