Пожар във френския курорт Куршевел отне два човешки живота. Ранени са 25 души, четирима са в тежко състояние. Причината все още не е изяснена.

Огънят лумва призори в неделя на третия етаж в сграда, в която били настанени сезонни работници. Сред тях имало и чужденци. Пожарът бързо се разраства и обхваща три здания. В паниката си някои от хората на третия етаж, сред които и двама от тежко ранените - се опитали да се спасят, като скачали от балконите. Трима в критично състояние са откарани в болница с хеликоптери.

Сред причините за големия брой ранени е и факта, че хората са спели, когато избухва огънят.

За потушаването му са изпратени 70 пожарникари. Те са се борили няколко часа, докато овладеят пожара.

Фредерик Лоазо, помощник-префект: Сградата не е била обществена и не е била подложена на редовен и стриктен контрол от противопожарните и спасителните служби, с изключение на магазините на приземния етаж.

Самоличността на загиналите все още се изяснява. Изгорялата сграда е строена през 1970 г. и е бивш хотел. За евакуираните от нея над 60 души е осигурено временно настаняване. Френският вътрешен министър Кастанер изрази съболезнования за жертвите и благодари на пожарникарите.

Пожар във френския ски-курорт Куршевел взе жертви

Пожар във френския ски-курорт Куршевел взе жертви

Броят на пострадалите от пожар в планинския курорт Куршевел във френските Алпи нарасна до 22, съобщи днес телевизионният канал Бе Еф Ме, цитиран от св...