НОВИНИ

Двама души са арестувани в Германия по подозрение, че са планирали нападение

Двама души са задържани в Германия по подозрение, че са подготвяли терористично нападение в провинция Северен Рейн-Вестфалия. Полицията не уточнява дали има връзка между планираната атака и нападението на коледния базар в Берлин в понеделник, при което загинаха 12 души, а десетки бяха ранени. Междувременно, продължава издирването на Анис Амри, заподозрян за атентата в Берлин.

bnt avatar logo
от БНТ
06:38, 23.12.2016
Чете се за: 00:29 мин.
По света

Двама братя от Косово са арестувани в германския град Дуйсбург. Полицията съобщи, че заподозрените са планирали нападение срещу търговски център в Оберхаузен.

Междувременно продължава издирването на Анис Амри от Тунис, който по-рано тази седмица прегази с камион 12 души и рани десетки на коледен базар в Берлин.

В Стокхолм, всички пътници от полет на компанията "Еър Берлин" са били проверени при слизането от самолета, след като шведските сили на реда са получили информация, че заподозреният е в един от самолетите. Няма задържани.

По-рано вчера полицията в Берлин извърши обиск на мюсюлмански молитвен дом в района Моабит, след като камери за наблюдение са заснели Анис Амри няколко часа след нападението. Тунизиецът е заснет на същото място и на 14 и 15 декември.

Потвърдени са самоличностите на девет от жертвите, след които са чехкиня, италианка и израелка. Шест от жертвите са германски граждани.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Австралийската полиция осуети планове за серия терористични нападения в Мелбърн
Австралийската полиция осуети планове за серия терористични нападения в Мелбърн
Доброволци се включиха в помощ на пострадалите в Хитрино
Доброволци се включиха в помощ на пострадалите в Хитрино