НОВИНИ

Двама души са загинали, а седем са пострадали при катастрофа с бус на "Тракия"

Двама души загинаха тази вечер на автомагистрала "Тракия", а 7 бяха ранени. Петима са приети в Ямболската болница, а други двама в Сливен. Ограничена е скоростта на преминаващите автомобили в района на катастрофата.

bnt avatar logo
от БНТ
18:24, 14.04.2018 (обновена)
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Микробус с ямболска регистрация, движещ се от Бургас към ямболското село Хаджидимитрово, напуска пътното платно и се преобръща в канавката по таван на 297-мия километър. Инцидентът е близо до мястото, където в края на октомври се обърна автобус по линията София- Бургас.

Димитър Иванов, областен управител: Около 17 ч. е подаден сигналът за настъпилото ПТП тук на автомагистрала "Тракия", в района на с. Воденичене за съжаление с две жертви към момента.

Една от пострадалите пътнички е в много тежко състояние и е транспортирана в Бургас, където й предстои операция. Останалите ранени са хоспитализирани.

Генчо Иванов, директор на ОДМВР Ямбол: В този бус са били 10 човека общо с шофьора. Прибирали са се от района на Бургас. Там са работили... шофьорът е най- може би добре в този момент.

Най-вероятната причина за инцидента е техническа неизправност на автомобила. Според експертите микробусът е с разкъсан протектор на задна лява гума, заради което шофьорът е изгубил контрол.

Дончо Атанасов, АПИ: Магистралата е в много добро състояние, почистена, бих казал в идеално състояние, няма никакви неравности. За съжаление продължават нелепите случаи, с което още един път показваме, че след като сме на волана трябва да внимаваме.

Движението по автомагистрала Тракия в района на инцидента се извършва само в изпреварващата лента.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лавров: Доказателствата за използването на химическо оръжие са смешни
Лавров: Доказателствата за използването на химическо оръжие са смешни
Мъж е прегазен от влак в Пловдив
Мъж е прегазен от влак в Пловдив