НОВИНИ

Двама души загинаха при катастрофа в Кресненското дефиле

Мъж и жена загинаха този следобед при тежка катастрофа в Кресненското дефиле. Колата им била ударена от движещ се в насрещното платно автомобил. В него са пътували трима души, сред които и дете. Те са се разминали без сериозни наранявания.

bnt avatar logo
от Екип на "По света и у нас"
16:37, 08.05.2017 (извънредно)
Чете се за: 00:38 мин.
У нас
,,Изведнъж се завъртя в лявата лента. Заспа ли, не знам и тези в Ладата директно се удариха."
,,Първа кола бях в колоната. Как е детето? Добре е. Добре сме."

Заради катастрофата пътят остана затворен повече от два часа. В двете посоки се образуваха километрични задръствания. Заради блокираното движение през Кресненското дефиле, част от трафика от Гърция се пренасочваше през граничен пункт ,,Илинден". От ,,Пътна полиция" заявиха, че през трите почивни дни са регистрирани 51 тежки катастрофи, при които са загинали 8 души, 74-ма са ранените.

Петър Соколов - сектор "Пътна полиция" към ГД "Национална полиция": ,,По-голямата част от пътните произшествия, които са допуснати, са несъобразена скорост, неправилно изпреварване, навлизане в лентата за насрещно движение. Както виждате всичките са с убити. Имаме МПС-та с двама, трима загинали, което е недопустимо".
;

В късния следобед трафикът по основните пътни артерии в страната се засили. Натоварено беше движението по "Хемус" в участъка между тунелите ,,Витиня" и ,,Ечемишка". Заради ремонти движението там е двупосочно в едната тръба. Интензивно през през целия ден беше и движението по магистрала "Тракия".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Помощ за абитуриенти в неравностойно положение
Помощ за абитуриенти в неравностойно положение
Ангела Меркел: На Макрон възлагат надеждите си милиони французи и европейци
Ангела Меркел: На Макрон възлагат надеждите си милиони французи и европейци