НОВИНИ

Двама души загинаха при неправилно пресичане с кола на жп прелез

Жесток инцидент и две жертви край великотърновското село Първомайци белязаха днешния последен почивен ден. В ранния следобед влак блъсна и буквално разцепи лек автомобил. На място загиват шофьорът на автомобила и неговият спътник. Няма пострадали сред пътниците във влака, но хората са чакали повече от час на релсите без да знаят какво се случва.

bnt avatar logo
от Зорница Илиева
19:18, 25.09.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Около 14:30 ч. водачът на лек автомобил с търновска регистрация решава да премине през релсите на ЖП прелеза на село Първомайци въпреки двете спуснати бариери и светлинната сигнализация. Тази руска ролетка обаче коствала живота му и този на неговия спътник.

Савадор Ганчев - БДЖ, ръководител на регионален център Горна Оряховица: „В момента автомобилът са намира под локомотива. Шофьора просто не е спазил предимството на влака и не е спрял на задействан прелез!"
;

По непотвърдена информация шофьора на автомобила от скоро е превозвал пътници като нелегално такси и в момента на катастрофата е изпълнявал курс до селото.

гл. инспектор Павлин Лазаров - началник РУП Горна Оряховица: „В този участък по данни на машинистите се движи с около 100 километра, автомобилът е преминал на охраняем ЖП прелез, при спуснати бариери и светлинна сигнализация. Към момента установяваме самоличността на двамата загинали".

Над 400 пътници във влака се разминаха без наранявания, но със сериозна уплаха.

След час престой на релсите, хората бяха превозени с автобус за сметка на БДЖ до гара Горна Оряховица. Движението на влаковете в района все още не е възстановено, това вероятно ще доведе до сериозни закъснения в разписанията на влаковете.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съветът за сигурност на ООН се събра заради Сирия
Съветът за сигурност на ООН се събра заради Сирия
Интензивен трафик в последния почивен ден
Интензивен трафик в последния почивен ден