НОВИНИ

Двама души загинаха при тежка катастрофа на пътя между Петрич и Златарево

Мъж на 37 години и момче на 15 години загинаха при тежка катастрофа на пътя между Петрич и село Златарево. И двамата са от петричкия регион. Водачът на джипа не е пострадал сериозно, взета му е кръвна проба за алкохол. От полицията казаха, че е образувано досъдебно производство и предстои да се изяснят причините за инцидента.

БНТ2-Благоевград
от БНТ2-Благоевград Спаско Попхристов
21:10, 22.06.2017
Чете се за: 00:49 мин.
У нас

Катастрофата е станала след десет часа тази сутрин, когато шофьорът на джипа е направил опит да завие наляво към крайпътна автомивка. В този момент в лявата му част се е ударил движещ се зад него мотоциклет. От полицията съобщиха, че според първоначалната информация шофьорът на мотоциклета не е успял да намали скоростта и да спре навреме. От прокуратурата казаха, че ще бъде направен технически преглед на двете превозни средства.

На мястото, на което шофьорът на джипа се е опитал да завие наляво, липсва хоризонтална пътна маркировка.

Хората от близките населени места настояват участъкът да се обезопаси и да бъде поставена пътна маркировка, която забранява изпреварването. Второкласният път от Петрич до граничния пункт при село Златарево е един от най-натоварените в района. Допустимата скорост там е 80 километра в час. Заради дърветата и буйната растителност, видимостта на шофьорите е ограничена и често стават инциденти.

Кирил Стоянов, кмет на село Самуилово:
“Тировете, които минават по този участък се движат в средата на пътя за да не си чупят габаритните светлини на хладилните, фургоните да не си късат фургоните, да не си късат брезентите, което само по себе си представлява предпоставка за ПТП за насрещно движещите се автомобили.”

Още един пътен инцидент с моторист стана в областта. При опит да се включи в движението на главен път Е-79 в района на Благоевград мотористът е бил изблъскан от пътното платното от тир. Шофьорът на тира е избягал от мястото на инцидента. Пострадалият е бил прегледан в Спешното отделение на благоевградската болница и е с леки наранявания.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отложиха санкцията на младежа, нападнал учителката си
Отложиха санкцията на младежа, нападнал учителката си
Постоянно сътрудничество в отбраната договориха европейските лидери в Брюксел
Постоянно сътрудничество в отбраната договориха европейските лидери в Брюксел