Двама полицаи от Германия могат да помагат за реда в курортите край Варна това лято. Желанието е заявено от германска страна през Министерството на вътрешните работи. Служителите ще патрулират през юли и август. И през този сезон в курортите ще бъдат командировани двама румънски полицаи.

Игнатиево, Аксаково

Джебчийските кражби, които са бич за туризма във Варна, запазват нивото си през годините, съобщиха от полицията. Няма гастролиращи крадци, повечето са от близкия град Игнатиево.

Даниел Пашов, шеф на МВР-Варна: 2015 година са били 64 извършените, 2016 година са били 27, а сега са 18.

По алеите на Морската градина вече патрулират велополицаи. Такива патрули ще обикалят и в “Златни пясъци”. В курорта ще дежурят и огнеборци.

Тихомир Тотев, началник на Варненската пожарна: Един екип имаме с денонощно дежурство на Златни пясъци. До 15 септември са там, 4 месеца, от 15 май са и ще работят до 15 септември.

И тази година от варненската полиция са изготвили препоръки за безопасност на туристите на 10 езика.

Даниел Пашов, шеф на МВР-Варна: Разпространяваме ги чрез туроператорите, хотелите, в автобусите, които ги превозват от аерогарата до съответните хотели.

От полицията във Варна съобщиха, че разкриваемостта на престъпленията е за първите пет месеца на годината е 30 %. Станали са две убийства, а извършителите са задържани. От началото на годината телефонните измами са 95. 186 са хванати да карат пили, от тях 80 души са били с над 1.2 промила. Заловените неправоспособни шофьори са 396.