Двама македонци, един от тях митничар, са арестувани при акцията срещу контрабандата, каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

В групата са участвали и хакери, а разследването се води в няколко държави. Над 100 обиска и изземвания са осъществени до момента, а арестуваните са 23-ма, каза Арнаудова.

Хакерите са създали зловреден софтуер, който след въвеждането му в системата на Агенция "Митници" осигурявал отдалечен достъп до митническите информационни системи. По този начин се оформяли различни митнически режими без реално да има движение на стока. По същия начин се е процедирало и с камиони.

По-рано днес МВР оповести, че арестите са в София, Добрич, Варна, Драгоман, Калотина. До момента с полицейска мярка за срок до 24 часа са задържани 23-ма души. Сред тях - хакери, представители на търговци, бивши и настоящи митнически инспектори.

Хакери са пробили системата на митниците

Хакери са пробили системата на митниците

ГДБОП провежда мащабна операция срещу международна организирана престъпна група, с участието на хакери, подпомагащи контрабанда на стоки, съобщиха от...