НОВИНИ

Двама младежи са загинали при катастрофа на летище "Бършен" край Сливен

Двама младежи на 20 и 21 години от Бургас са загинали на място в катастрофа между два автомобила на затвореното летище Бършен в Сливен. По първоначална информация инцидентът е станал при гонка на пистата.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
16:24, 21.02.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Сблъсъкът е станал между Мерцедес със сливенска регистрация и бургаско БМВ, в които пътували общо петима младежи. Сливенският автомобил ударил странично бургаската кола. На място загинали двамата младежи от БМВ-то, третият, който е на 22 години от Бургас, е настанен в болница. В мерцедеса са пътували двама 26-годишни младежи - шофьорът е от Сливен, а неговият спътник от София. Те също са откарани в болницата. И тримата са без опасност за живота. Все още няма официални данни как е станала катастрофата, но местните хора разказват тяхната версия:

- БМВ-то е сякло пътя на мерцедеса, опитало се е да прави обратен завой, мерцедесът се движел в обратна посока. Това е, което знам и катастрофата е била неизбежна по този начин. Ако не е дал никакви сигнали, че ще прави завой".
;

Младежи разказват, че гонките са редовни през почивните дни и белезите от въртенето на гуми са видими по цялата писта. Младите хора не залагали пари, а изпробвали възможностите на колите си.

Инцидентът показва, че идеята да се организират гонки по бивши летища не е удачна, ако няма добра организация и не се вземат предпазни мерки. Затова младите хора твърдят, че това летище трябва да бъде затворено, за да няма подобни инциденти.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Възстановено е движението през граничните пунктове с Гърция
Възстановено е движението през граничните пунктове с Гърция
Българските превозвачи вдигнаха контраблокадата
Българските превозвачи вдигнаха контраблокадата