НОВИНИ

Двама младежи загинаха на място при зверска катастрофа в Пловдив

Двама младежи загинаха на място при тежка катастрофа тази нощ в Пловдив, а друг техен спътник е с множество травми в болница. По данни на полицията 20-годишен мъж, без книжка, е шофирал с над 100 км в час. Заради високата скорост е изгубил контрол над автомобила.

bnt avatar logo
от Николай Райшинов
17:54, 25.01.2016 (обновена)
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

Автомобилът буквално е летял по бул. „Марица" в Пловдив. Водачът губи контрол, удря се в уличен стълб, преобръща се по таван и навлиза в насрещното платно. Водачът и спътникът до него загиват на място.

Галина Андреева - Минчева, говорител на Окръжна прокуратура - Пловдив: При разследването са назначени съдебно-медицински експертизи, съответно експертизи, които да установят наличието на алкохол или опиати в кръвта на водача и неговите спътници.За определяне на скоростта експертите, които ще извършат автотехническата експертиза, ще разчитат на обективни данни, а в случая и на свидетелски показания.

Няма опасност за живота на третия младеж. В момента се чакат резултатите от кръвните му проби. Последните проучвания нареждат Пловдив в челните позиции на градовете, в които се шофира с най-висока скорост. По данни на полицията през 2015-а инцидентите на пътя и жертвите на катастрофи са повече, спрямо предходната година.

Само преди два дни отново в Пловдив на място загинаха момче на 21 години и 17-годишната му приятелка. Отново заради висока скорост автомобилът им разруши спирка и спря в крайпътен билборд. Според очевидци обаче част от платното на бул. „Найчо Цанов" е било заледено.

Галина Андреева - Минчева, говорител на Окръжна прокуратура - Пловдив: Дори по платното да е имало заледяване всеки един водач е длъжен да съобрази избора си на скорост за движение с конкретните условия на пътя.

Днес близки и приятели изпратиха в последния му път 21-годишния Боян. А в училището на 17-годишната Ралица бяха спуснати черни знамена.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започна процесът срещу Шведския Фрицл
Започна процесът срещу "Шведския Фрицл"
Положителен мониторингов доклад на ЕК за България
Положителен мониторингов доклад на ЕК за България