НОВИНИ

Двама от пострадалите във верижната катастрофа са с опасност за живота

Двама от пострадалите вчера от тежките верижни катастрофи на магистрала "Тракия" остават с опасност за живота. На командно дишане и с опасност е 80-годишната жена. Тя е настанена в "Пирогов". 2-годишното дете е в добро състояние и може да бъде изписано утре. В болница "Света Анна" от приетите вчера 14 души продължават да са на лечение 12, като един е с опасност за живота. Над 30 души бяха приети в столични болници след тежкия инцидент.

Мая Димитрова
от Мая Димитрова
17:56, 06.07.2017
Чете се за: 00:53 мин.
У нас

Възможни са усложнения през следващите дни в състоянието на най-тежко пострадалия мъж, настанен в Окръжна болница. Той е с гръбначно-мозъчна травма.

д-р Славчо Близнаков - изпълнителен директор УМБАЛ "Света Анна": При него имаше квадриплегия, след извършена хирургична интервенция при него има подобрение, той раздвижи ръцете и краката, предстоят му още оперативни интервенции.

Общо 7 души са преминали през Спешното на Пирогов. От тях 4 да хоспитализирани.

доц. Олег Чолаков - УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов": Жената с фрактурите е в добро състояние вече, предстои операция на една от фрактурите, най-тежко остава състоянието на оперираната болна 80-годишна, която е настанена в клиниката за инвазивно лечение след направените оперативни намеси вчера с непосредствена опасност за живота и на командно дишане.

40 автомобила участваха в тежката верижна катастрофа на магистралата. Пострадаха над 30 души. Според бившия началник на Пътна полиция в София Богдан Милчев е странно, че има обявяване на причините за инцидента, преди завършване на досъдебното производство. В студиoто на "Денят започва" той коментира, че нямаме единна политика по безопасността по пътищата.

Богдан Милчев - бивш началник на Пътна полиция в София: Ние се обединихме много организации и експерти, които настояваме за създаването на държавен орган, който да носи отговорност за безопасността по пътищата, който да осъществява мониторинг върху тази дейност на тези организации, които имат отношение".

Според Милчев органът трябва да е независим и да наложи внедряване на международните стандарти. В момента да се движиш с автомобил у нас е два пъти и половина по-опасно в сравнение с Европейския съюз.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Столичната общината ползва опита на експерти по велотранспорта от Холандия
Столичната общината ползва опита на експерти по велотранспорта от Холандия
Как ще се реши демографската криза?
Как ще се реши демографската криза?