НОВИНИ

Двама полицаи с български корен са убити при атентатите в Турция

Сред жертвите на двата последователни кървави атентати в Турция са и двама полицаи, родени в България, деца на изселници от Шумен и Кърджали.

bnt avatar logo
от БГНЕС
14:53, 09.06.2016
Чете се за: 01:00 мин.
По света
двама полицаи български корен убити атентатите турция

Турските медии съобщиха имената на всички загинали, а уточнението за българския корен на двамата служители на силите за сигурност направи администраторът на страницата „Български изселници“ във Фейсбук, поддържана на турски език.

Вчера в Истанбул бе погребан роденият в Шумен Кадир Джихан Карагьозлю, в церемонията се включиха бившият президент Абдуллах Гюл, премиерът Бинали Йълдъръм, лидерът на Народно-републиканската партия Кемал Кълъчдароглу, вътрешният министър Ефкан Ала, главният прокурор на мегаполиса Хади Салихоглу, както и редица министри, политици и общественици, отбелязват агенциите.

Загиналият Кадир Джихан е завършил полицейско училище и университет в Истанбул, само преди 9 месеца е сключил брак. Той е сред 6-имата убити полицаи при атентата с кола-бомба завчера в 8,40 ч.

Утре в Одрин ще бъде изпратена в последния си път 32-годишната Нефизе Йозсой, родена през 1984 г. в село Чифлик до Кърджали, установила се в Турция с родителите си през 1989 г. Тя загина вчера при терористичната атака на кюрдските сепаратисти в град Мидят в югоизточната провинция Мардин, където бе командирована и след месец трябваше да се завърне при семейството си в Одрин. Новината за смъртта на 32-годишната дъщеря на изселници бе съобщена на родителите от полицейския директор и помощниците му, съболезнования изразиха областният управител Гюнай Йоздемир и кметът Реджеп Гюркан. Младата полицайка е майка на 3-годишната Елиф, съпругът й е бил ранен преди година при нападение също в Мидят, след което е преместен на работа в паспортната служба на дирекцията в Къркларели, близко до Одрин.

От родното село на Нефизе Чифлик и от Кърджали утре за погребението й ще потеглят два автобуса с близки и приятели на семейството. Броят на жертвите на вчерашния атентат с кола-бомба пред сградата на полицията се увеличи, медиите съобщават за още двама служители, починали днес в болница след тежки наранявания.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дете почина след инцидент в хотел в Приморско
Дете почина след инцидент в хотел в Приморско
Василева: 502 милиона лева екоинвестиции са вложени в Северозападния район
Василева: 502 милиона лева екоинвестиции са вложени в Северозападния район