НОВИНИ

Двама полицаи са загинали, а 19 души са ранени при взрив в Източна Турция

Двама полицаи загинаха, а 19 души бяха ранени, след като кола бомба избухна днес в близост до преминаващ полицейски автомобил в източния турски окръг Бингьол, предаде агенция Ройтерс.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
14:47, 23.10.2016
Чете се за: 00:32 мин.
По света
двама полицаи загинали души ранени взрив източна турция

Бомбата е била поставена от бунтовници от Кюрдската работническа партия (ПКК) и е задействана в близост до офиса на валията, съобщиха източници от силите за сигурност.

Сред ранените има петима полицаи, посочиха източниците.

Няколко часа по-рано бунтовници от ПКК са опитали да нападнат през нощта дома на валията, като са използвали снайпери и РПГ, предаде агенция Доган. Двама бунтовници успели да се доближат до вратата на къщата, но избягали, когато полицията отвърнала на огъня, съобщава агенцията.

Населената предимно с кюрди югоизточна част на Турция е обхваната от насилие след рухването през 2015 г. на продължило две години и половина примирие между държавата и бунтовниците от ПКК. Борещата се за автономия Кюрдска работническа партия (ПКК) е обявена за терористична организация от Турция, САЩ и Европа. Над 40 000 души, повечето кюрди, са загинали при сраженията, откакто ПКК за първи път вдигна оръжие срещу турската държава преди три десетилетия, припомня Ройтерс.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Aкция Зима започва на 1-ви ноември
Aкция "Зима" започва на 1-ви ноември
Починал е директорът на Уикилийкс
Починал е директорът на "Уикилийкс"