НОВИНИ

Двама призьори в състезанието "Пътен полицай на годината"

Двама призьори "Пътен полицай на годината" в 26-годишната история на състезанието. Единият работи в Перник, а другият в Смолян. И двамата са категорични, че превишената скорост е най-често срещаното нарушение и за съжаление най-честата причина за жертви на пътя. Споделят обаче, че новият хит сред водачите е шофиране след употреба на наркотици.

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
09:14, 30.09.2018
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Васил Бакалски и Румен Евтимов са тазгодишните първенци в състезанието „Пътен полицай на годината".

Румен Евтимов, сектор „Пътна полиция" - ОДМВР-Перник: Искам да стисна ръката на Васко за споделената победа. Това състезание ни изгради като много добри приятели.

И двамата участват в състезанието повече от 10 поредни години. Васил Бакалски казва, че работата в планината го е калила.

Васил Бакалски, сектор „Пътна полиция" - ОДМВР-Смолян: Наистина нашата работа през зимата е най-тежка, но като цяло нарушенията са повече в летния сезон.

Румен Евтимов казва, че пернишкия голф е мит, но състезателите на пътя не са често срещано явление.

Румен Евтимов, сектор „Пътна полиция" - ОДМВР-Перник: Високата скорост и не само в Перник. Аз следя статистиката и в други региони - на цялата страна мога да кажа, основното нарушение е превишената скорост. И сега вече новият хит е управлението след употреба на упойващи или наркотични вещества. Откакто сме снабдени с дрегери за наркотици се оказа, че това е новият хит. Започнахме да констатираме повече шофьори употребили наркотици, отколкото шофьори употребили алкохол.

И двамата са категорични, че агресията на пътя трябва да спре.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стойките за превоз на велосипеди в градския транспорт на Варна не се използват
Стойките за превоз на велосипеди в градския транспорт на Варна не се използват
Принудителна ваканция в Националното училище по изкуствата във Варна
Принудителна ваканция в Националното училище по изкуствата във Варна