Двама работници, които са почиствали съоръжение в завод "Биовет" в Пещера, са загинали днес от задушаване с газ. Сигналът за инцидента е подаден към 14 часа в пожарната служба в град

Двамата работници били изпратени да направят заварки в аварирала цистерна. Тя се използвала във финалния етап на производствения процес за очистка на суровини и материали и била празна в момента на инцидента. На първия заварчик, веднага след като влязъл в съоръжението, му прилошало и помолил за помощ. Човекът, който работи на тази инсталация се опитал да го изведе, но също изпаднал в безсъзнание. Сигнал за произшествието е подал друг заварчик, който стоял извън цистерната. Все още не е ясна точната причина за смъртта, предполага се, че хората са се задушили.

Васил Мезов - Инспекция по труда - Пазарджик: "Оттук-нататък колегите ми събират документи по отношение на колко и доколко са спазени писаните правила за безопасност на труда. Какви химически реагенти са минавали през този резервоар? Спазени ли са инструкциите спазени ли са правилата?"

Това е инцидент, станал от небрежност, коментираха на място от полицията. Очаква се утре експерти на Инспекцията по труда от София да пристигнат на място за да се вземат проби на веществата в цистерната. Възможно е да е допусната и грешка и неспазване на условията за безопасен труд, но това тепърва ще се уточнява съобщиха от Инспекцията по труда. .