Таксиметров шофьор е бил убит снощи по време на работа до варненското село Каменар. Престъплението е извършено в близост до военно поделение. За убийството са задържани двама души. Залавянето им е станало със съдействието на военнослужещите във Военноморските сили мичман Стамен Георгиев и матрос Кръстьо Кръстев. Те са забелязали двамата заподозрени и са помогнали за задържането и предаването им на полицията. Мотивът за убийството е грабеж.

Каменар, Варна

Арестуваните за убийството са мъж на 26 години от Дългопол и млада жена на 23 години от Свети Влас.

Владимир Чавдаров, окръжен прокурор на Варна: В момента на тях се повдига обвинение за грабеж, придружен с убийство от две лица, сговорили се предварително за неговото осъществяване.

Мъжът и жената, които са спрели автомобила и са се представили за клиенти, са били въоръжени с ножове.

Владимир Чавдаров, окръжен прокурор на Варна: Имаме данни, че и двете лица са извършили, са участвали в извършване на престъплението.

От таксиметровата компания, в която е работил убития шофьор, казаха, че той е бил на 61 години, работил е за тях от 2011 година и имал безупречна репутация. Колегите му са потресени от случилото се по време на работа.

Милен Стойчев, таксиметров шофьор: И аз съм претърпявал… и мен са ме били и на мен са ми крали кола. Не се чувствам толкова спокоен. Не сме чак толкова печеливши в бизнеса. Може да има 50-70 лева максимум. И за такива пари просто не знам за какво са го направили.

Двамата са задържани за 72 часа. Очаква се утре варненският окръжен съд да им определи постоянна мярка задържане под стража.