НОВИНИ

Двама са задържани за убийство на таксиметров шофьор до варненско село

Таксиметров шофьор е бил убит снощи по време на работа до варненското село Каменар. Престъплението е извършено в близост до военно поделение. За убийството са задържани двама души. Залавянето им е станало със съдействието на военнослужещите във Военноморските сили мичман Стамен Георгиев и матрос Кръстьо Кръстев. Те са забелязали двамата заподозрени и са помогнали за задържането и предаването им на полицията. Мотивът за убийството е грабеж.

bnt avatar logo
от БНТ
21:46, 10.04.2017
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Арестуваните за убийството са мъж на 26 години от Дългопол и млада жена на 23 години от Свети Влас.

Владимир Чавдаров, окръжен прокурор на Варна: В момента на тях се повдига обвинение за грабеж, придружен с убийство от две лица, сговорили се предварително за неговото осъществяване.

Мъжът и жената, които са спрели автомобила и са се представили за клиенти, са били въоръжени с ножове.

Владимир Чавдаров, окръжен прокурор на Варна: Имаме данни, че и двете лица са извършили, са участвали в извършване на престъплението.

От таксиметровата компания, в която е работил убития шофьор, казаха, че той е бил на 61 години, работил е за тях от 2011 година и имал безупречна репутация. Колегите му са потресени от случилото се по време на работа.

Милен Стойчев, таксиметров шофьор: И аз съм претърпявал… и мен са ме били и на мен са ми крали кола. Не се чувствам толкова спокоен. Не сме чак толкова печеливши в бизнеса. Може да има 50-70 лева максимум. И за такива пари просто не знам за какво са го направили.

Двамата са задържани за 72 часа. Очаква се утре варненският окръжен съд да им определи постоянна мярка задържане под стража.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ГДБОП разби лихварска банда, тормозела хората от Сливенска област
ГДБОП разби лихварска банда, тормозела хората от Сливенска област
Стрелба в калифорнийско училище, има жертви
Стрелба в калифорнийско училище, има жертви