НОВИНИ

Двама загинали от студа в Сърбия

Двама мъже са измръзнали до смърт в Сърбия, след като студена вълна обхвана Балканите и предизвика проблеми в пътното движение и електроснабдяването, както и затваряне на училища, информира Асошиейтед прес.

bnt avatar logo
от БТА
23:01, 17.12.2018
Чете се за: 00:29 мин.
По света
двама загинали студа сърбия

Сръбската държавна телевизия съобщи, че тялото на 48-годишен мъж е намерено днес в снега в северно село, като очевидно човекът е починал през нощта. По-късно телевизията съобщи за още една една жертва на студа в северозападния град Шид - мъж на 61 години.

В Централна Сърбия няколко населени места останаха без ток. Властите предупредиха гражданите да се пазят на улицата и в парковете от падащи клони заради обилния сняг.

В Босна училищата затвориха врати за два дни в градовете Конич и Ябланица, а по някои пътища е забранено движението на камиони и ТИР-ове. Румънското министерство на образованието съобщи, че утре няма да се учи в няколко окръга в Западна и Югозападна Румъния, след като тази част на страната бе обхваната от обилни снеговалежи, причинили спиране на електроснабдяването и проблеми в трафика. Някои училища в Румъния бяха затворени и днес.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Жълт код за опасно време в 9 области на страната
​Жълт код за опасно време в 9 области на страната
Приключи най-голямата програма на МОН Твоят час
Приключи най-голямата програма на МОН "Твоят час"