Български и румънски журналисти и адвокат са били временно задържани в РПУ Радомир по време на свое разследване. Още на 11 септември журналистите подали сигнал до ГДБОП за това, че фирма се готви да гори документи, свързани с обществени поръчки. Тримата са били задържани на мястото, където твърдят, че са унищожавани документите.

Димитър Стоянов - журналист в сайта "Биволъ": Когато се озовахме на място, бяхме задържани, което ни изненада. В първите 30 секунди се легитимирахме - кои сме, какви сме, защо сме тук, но останахме с белезници повече от час. Останахме на терена повече от 4 часа, докато течаха огледите. Това беше много странно, тъй като ние подаваме сигнала, по който ние сме задържани.
главен комисар Ивайло Спиридонов - директор на ГДБОП: Бяха отведени в районното управление за установяване на тяхната самоличност. След като беше установена самоличността и им бяха снети обяснение какво правят в района и същите бяха освободени. Не влизам в подробности, тъй като предстоят още провеждане на оперативно-издирвателни мероприятия.