НОВИНИ

Двамата братя обвинени за убийството на Тодор от Враца на свобода срещу 2000 лв.

Двамата братя, обвинени за убийството на 18-годишния Тодор Йорданов във Враца, излизат на свобода срещу 2 хил. лева гаранция. Решението е на Софийския апелативен съд. На заседанието стана ясно, че петорната съдебно-медицинска експертиза, която трябва да каже окончателно каква е причината за смъртта на момчето, все още не е готова. Обвиняемите не присъстваха в залата.

bnt avatar logo
от Пенка Ангелова
19:17, 26.01.2016
Чете се за: 00:40 мин.
У нас
двамата братя обвинени убийството тодор враца свобода 2000

Доказателствата до момента, които са предимно разкази на очевидци, сочат, че е имало физически сблъсък, със взаимна размяна на удари, след който е настъпила смъртта, обясни съдът и допълни, че починалият Тодор е използвал бокс.

Дали има връзка между ударите и смъртта - ще се докаже или отхвърли от експертизата, която ще изясни и квалификацията на обвинението, посочиха магистратите. Чакат се заключенията и на видеотехническа експертиза на клип, заснет с мобилен телефон. Според защитата няма забавяне на разследването.

Росен Бончев - адвокат на Десислав и Иван Дамянови: "След 15 дни ще бъде изготвена, тъй като има химически изследвания и хистологични, които трябва да бъдат готови. А има предварително заключение. Повече няма да коментирам един случай, който е започнал преди 10 дни."

Обвинението настояваше братята да бъдат върнати в ареста. Подчерта, че според предварителното заключение от аутопсията, те са нанесли множество удари по главата и тялото на момчето и връзка между боя и смъртта, не може да се пренебрегне.

Първоначално Десислав и Иван Дамянови бяха обвинени за смърт по непредпазливост, по-късно обвинението беше променено - в предумишлено убийство по хулигански подбуди. Съдът прие, че братята няма опасност да се укрият, посочи, че не са осъждани и имат добри характеристики.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нови случаи на ХИВ позитивни във Варна
Нови случаи на ХИВ позитивни във Варна
Експериментират дуално обучение в Русе
Експериментират дуално обучение в Русе