Двамата претенденти за президент на Украйна - Петро Порошенко и Владимир Зеленски гласуваха на балотажа за поста, който се провежда в страната днес.

© БГНЕС

Действащият президент на Украйна Петро Порошенко гласува на втория тур на президентските избори. Той беше придружен от съпругата и децата си. След като даде своя глас Порошенко заяви пред събралите се журналисти, че трябва да се направи всичко, за да се гарантира, че напредъкът на Киев в интеграцията в ЕС и НАТО не е спрян.

Президентът поздрави вярващите за Цветница и припомни, че именно на този ден преди година Украйна е започнала преговори с Вселенската патриаршия за приемането на Томос за автокефалията на Украинската православна църква.


© БГНЕС

Комикът с реални шансове да бъде следващият държавен глава на Украйна – Владимир Зеленски, заяви, че неговата кампания вече е помогнала за обединението на страната. 41-годишният кандидат за президент пусна своята бюлетина в избирателна секция в столицата Киев.

Преди да влезе да гласува комикът си направи селфита с хората пред избирателната секция във видимо добро настроение и с усмивка. Пред събралите се журналисти той сподели, че неделният ден за него, съпругата и децата му е започнал с музиката на американския рапър Еминем.

Според Зеленски вотът ще отбележи „победа за украинския народ“. „Ние обединихме страната“, категоричен беше комикът.

Също като Порошенко, Зеленски обеща да запази прозападния курс на Украйна, но трябва да бъде проведен референдум за решението дали Киев да се присъедини към НАТО.

© БГНЕС
Кандидат-президентската надпревара в Украйна ще приключи с дебат на стадион

Кандидат-президентската надпревара в Украйна ще приключи с дебат на стадион

Основните претенденти за поста - досегашният държавен глава Петро Порошенко и комикът Володимир Зеленски, ще разменят основните си виждания за политик...