НОВИНИ

Две деца загинаха при пожар в землището на село Устина

Две деца на 4 и на 6 годинки загинаха при пожар във фургон край село Устина. Майката и най-малкото им сестриче са настанени в болница в Пловдив. Заедно с тях в болницата е и мъжът, с когото жената е живеела. По първоначални данни загиналите деца са били заключени сами във фургона, който семейството е използвало за дом.

bnt avatar logo
от Екип на "По света и у нас"
18:07, 13.04.2018
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

Семейството с трите деца живеело отскоро във фургона. Никой в селото не ги познава, децата не посещавали детска градина, нито ясла.

От социално подпомагане в община Родопи започнаха проверка по случая.

Мария Гарабедян - временно изпълняващ длъжността директор на РДСП - Пловдив: Kолегите не са ни предоставили информация дали е работено с това семейство. В момента знаем, че е пребивавало на този адрес, без да уведоми, който и да служител на някоя дирекция.

От социалната служба обявиха, че незабавно ще предприемат мерки за закрила на оцелялото момиченце, а ако се наложи ще се окаже подкрепа и на родителите.

;

Сигналът за горящия фургон е подаден около 10.40 часа днес. Веднага са изпратени пожарникарски екипи, които бързо угасили огъня. Въпреки опитите на родителите да изведат децата си, две от тях са загинали.

Трагедията се е случила в земеделските земи в близост до село Устина, хората от самото село обявиха, че не познават пострадалите и не са ги виждали.

Спешен екип транспортира в болница 28-годишната майка, мъжът ѝ и оцелялото им 2-годишно момиченце. Тримата са в шок, с обгазявания, но без опасност за живота, съобщиха от Клиниката по изгаряния към Университетската болница Свети Георги в Пловдив.

По телефона пострадалият Октай Сюлейманов заяви, че не желае да коментира инцидента. Семейството се е грижело за овощните градини, които са собственост на мъж от Кричим. Разследващите проверяват всички версии, но като водеща се оформя тази, че децата са били оставени сами зад заключената врата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Директорът на Юнион Ивкони: Нямаме информация дали пътниците са били с колани
Директорът на "Юнион Ивкони": Нямаме информация дали пътниците са били с колани
Шестима загинаха, а над 20 бяха ранени при катастрофа на магистрала „Тракия“
Шестима загинаха, а над 20 бяха ранени при катастрофа на магистрала „Тракия“