НОВИНИ

​Две дирекции в НЗОК с различни данни за задълженията към чужди фондове

Две дирекции в здравната каса разполагат с различни данни за задълженията към чужди фондове. Това стана ясно след извънрeдно заседание на Надзорния съвет. Затова в касата не знаят колко са общите и просрочените дългове. За да изясни въпроса Надзорният съвет е разпоредил спешна проверка.

Альоша Шаламанов
от Альоша Шаламанов
18:08, 23.02.2018
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

По данни на управителя на касата към края на януари дълговете са над 271 милиона, като над 133 от тях са просрочени.

Финансовият министър изнесе други числа, според които към края на миналия месец просрочените дългове са 7 милиона и 600 хиляди лева. До понеделник в касата ще знаят какъв е размерът на общите и просрочените задължения.

От Надзорния съвет увериха, че причина за отлагане на подписването на Националния рамков договор няма. Според Жени Начева предвидените в бюджета за тази година 73 милиона лева за разплащане с чужди каси ще са напълно достатъчни.


Жени Начева, председател на НС на НЗОК: Плащанията през тази година са осигурени със споразумение с другите държави. Всичко, което се установи като разлика между счетоводната и бюджетната информация, ще остане като дължими средства за 2018-та година и следващите години, след разговори със съответните осигурителни институции.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Политически реакции за оставката на Теменужка Петкова
Политически реакции за оставката на Теменужка Петкова
Майки със смели сърца направиха над 4000 мартеници с благотворителна цел
Майки със смели сърца направиха над 4000 мартеници с благотворителна цел